Symptomen long Covid

Volgens het Radboud UMC blijft 1/8 Nederlanders langdurige klachten houden na COVID-19 besmetting! Veelvoorkomende problemen zijn:

  • Vermoeidheid 😴
  • Kortademigheid 😮‍💨
  • Reuk- of smaakproblematiek
  • Concentratieproblemen 📚
  • Slaapproblemen 💤
  • Hoesten 🤧

Behandeling long COVID klachten

Veel van deze symptomen zijn fysiologisch te verklaren! Wanneer men de fysiologie, oftewel het werkingsmechanisme achter een klacht weet, kan men daar iets aan doen! Nu weten we bijvoorbeeld dat de vermoeidheid voortkomt uit de beschadiging van de mitochondriën (de energiefabriekjes van alle cellen van je lichaam). Of dat het reuk- en smaakverlies o.a. komt door een ontsteking van de reukzenuw, de nervus Olfactorius.

Ook symptomen zoals kortademigheid zijn te verklaren door verklevingen van het longvlies, waardoor de long niet meer goed kan uitzetten in de borstkas. COVID-19 zorgt namelijk voor ontsteking in de longen waardoor dit minder goed gaat. Ook het aangrenzende diafragma/middenrif kan zijn aangedaan als gevolg hiervan, terwijl het diafragma dé spier is waar je mee ademt!

Osteopathie biedt uitkomst

Osteopathie kan uitkomst bieden bij mensen die last hebben van long COVID. De klachten die u mogelijk ervaart zijn niet alleen te wijten aan een verminderde conditie. Long COVID is een aandoening die breder moet worden bekeken dan dat! Heeft u last van long COVID, heeft u vragen over het bovenstaande, of wilt u meer weten? Stuur me een berichtje!

long covid

Afspraak maken?

Heb jij last van een long COVID klachten en wil je jezelf eens laten onderzoeken door een osteopaat? Maak gerust een afspraak.