* BREAKING! *

Een paar weken geleden brak het voorwiel van mijn fiets af en daardoor kuste mijn linker jukbeen het asfalt.🚲 Helaas bleek de volgende dag dat ik een breukje in mijn aangezicht had. 💀

Zoals je op de afbeelding ziet, bestaat de schedel uit verschillende botstukken die met elkaar verbonden zijn. Zoals alles in je lichaam beweegt: ook je botten en dus de schedel! schedel

Beperkte mobiliteit van de schedel

Wanneer je een breuk oploopt (of zelfs al wanneer je een knal op je hoofd of gezicht krijgt) kan het zijn dat deze botstukken minder goed gaan bewegen; en dat is slecht nieuws! Een breuk in of klap op je schedel kan door de daaropvolgende bewegingsbeperking zorgen voor een tal van klachten. Deze klachten krijg je alleen niet altijd op de plek waar je je hoofd hebt gestoten.

Bijvoorbeeld een kleine greep uit de verzameling: hoofdpijn, concentratieproblemen, kaakklachten, slikproblemen, duizeligheid, nekpijn, schouderklachten, maar zèlfs ook pijn in je bekken en onderrug!

Osteopathie helpt tegen beperkte mobiliteit

Een osteopaat onderzoekt bijna altijd de schedel, ongeacht waar je klachten dan ook zitten. Dit is een van de redenen! Soms vinden we dan ook beperkingen in de beweeglijkheid of elasticiteit van de schedel. Door dit te behandelen herstellen we de mobiliteit en kunnen klachten elders in het lichaam zichzelf oplossen.

Behandeling breukje in schedel

Ik laat mezelf over 6 weken in ieder geval behandelen👌🏼. Benieuwd naar hoe dit werkt, of herken je jezelf in dit verhaal? Heb je ook ooit eens een breukje gehad en/of je hoofd gestoten (en daarna klachten gekregen)? Stuur me een berichtje of maak een afspraak!

breukje in schedel

Afspraak maken?

Heb jij last van een breukje in of een klap op je schedel en wil je jezelf eens laten onderzoeken door een osteopaat? Maak gerust een afspraak.